Interview @ rockoverdose.gr

logo

Interview @ rockoverdose.gr

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη που πήρε ο συνεργάτης του Rockoverdose.gr Ιωάννης Θεοδωρίδης απο τον τραγουδιστή των After Dusk Παμίνο.

– Πές μας Παμίνο , λίγα πράγματα για το πως ξεκινήσατε και τη σύνθεση της μπάντας.

Εγώ, ο Βασίλης (κιθάρα) και ο Θοδωρής (πλήκτρα) παίζουμε μαζί μουσική από τις μέρες που πηγαίναμε σχολείο. Εξ’ αρχής το ύφος της μουσικής ήταν metal και θα παραμείνει metal, ασχέτως με τις εξελικτικές αλλαγές που υπάρχουν σε κάθε album. Ο Γιώργος (μπάσσο) εισχώρησε στο συγκρότημα το 2004 και το 2006 μετά από αρκετές αλλαγές πίσω από το drum kit τη θέση του drummer πήρε ο Κωνσταντίνος.

– Έδρα η Αθήνα.Παραμένετε εκεί;Ηχογραφείτε εκεί η επιλέγετε όπως άλλες μπάντες τα στούντιο του εξωτερικού;Έχετε ανεξάρτητη παραγωγή;

Ναι έδρα μας είναι η Αθήνα και προς το παρόν κάνουμε εδώ όλες τις ηχογραφήσεις. Στο εξωτερικό στέλνουμε τα τελικά mix των τραγουδιών για mastering, την παραγωγή των οποίων την κάνουμε μέχρι τώρα εμείς.

– Έχετε 10 και πλέον χρόνια παρουσίας στην Ελληνική σκηνή.Συνήθως στον Ελληνικό χώρο λίγες μπάντες επιβιώνουν για τόσο μεγάλο διάστημα και ιδιαίτερα στο χώρο της Metal.Που πιστεύεις οτι οφείλεται αυτό;Έχετε καλή ‘χημεία’ μεταξύ σας;

¨Εχουμε πολύ καλή χημεία μέσα στη μπάντα σε σημείο που ο καθένας παίζει αυτό που πρέπει σχεδόν χωρίς να χρειάζεται να συνεννοηθούμε. Επίσης δεν τσακωνόμαστε για μουσικά θέματα. Όλα γράφονται από όλους ως δια μαγείας!! Τώρα για να μείνεις ενεργός πολλά χρόνια, εκτός από ταλέντο χρειάζεται και επιμονή. Να συνεχίζεις να κάνεις αυτό που θέλεις, ότι κι αν γίνεται στον έξω κόσμο.
10 + χρόνια ακούγονται πολλά, αλλά αν αγαπάς αυτό που κάνεις σου φαίνονται σαν μόνο 1!!
¨Ετσι κι αλλιώς δεν είμαστε και τόσο μεγάλοι, ο μέσος όρος ηλικίας του συγκροτήματος είναι κάτω των 30 ετών.

– Έχετε στο ενεργητικό σας τρία άλμπουμς μέχρι στιγμής.Πές μας μερικά πράγματα γιαυτά και ποιό νομίζεις οτι ήταν το ποιο δυνατό σας άλμπουμ;

Γράψαμε το πρώτο demo album μας το 2005 με τίτλο Senses of dusk. Δεν το κυκλοφορήσαμε πουθενά γιατί αν και έχει αρκετά καλά κομμάτια μέσα, δεν ήταν αρκετά βαρύ για να μας αντιπροσωπεύσει. ¨Ετσι πρίν καλά καλά τελειώσει το mixing είχαμε ήδη ξεκινήσει να γράφουμε το The witch’s pact το οποίο ήταν έτοιμο το 2006. Το album αποτελείται από 10 πολύ δυνατά κομμάτια, μερικά εκ των οποίων παίζουμε στα live μας. Επίσης πήρε πολύ καλές κριτικές και κατάφερε να βάλει τους After Dusk στον παγκόσμιο χάρτη του underground metal μετά από σχετικά μικρή προώθηση. Το 2008 είχαμε έτοιμη την επόμενη δουλειά μας με τίτλο Ϋβρις (Hybris). Είναι ένα ακόμα πιο heavy album, το οποίο μπορώ να πώ, έχει προκαλέσει πολλές εντυπώσεις με πολλές καλές, αρκετές αποθεωτικές και λίγες κακές κριτικές (είναι και αυτές απαραίτητες…).

Το 2009 κυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο από την Casket music. Δεν μπορώ να διαλέξω κάποιο από τα δύο τελευταία μας album καθώς είναι αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους και η ποιότητα των τραγουδιών που περιέχουν είναι και στα δύο πολύ υψηλή.

– Εδώ και αρκετό καιρό δεν έχουμε ακούσει κάτι καινούργιο απο εσάς.Ετοιμάζετε κάτι;

Ναι ηχογραφούμε το νέο μας album που θα περιέχει 13 καινούρια τραγούδια και θα έχει τίτλο The devil got his soul. Είσαι ο πρώτος που του αποκαλύπτουμε τον τίτλο!! Είμαστε πολύ περήφανοι καθώς είναι από πλευράς συνθέσεων, παραγωγής και ήχου ότι καλύτερο έχουμε κάνει μέχρι τώρα. ¨Ηδη έχουν τελειώσει τα drums, οι κιθάρες και το μπάσσο, οπότε μέσα στους επόμενους μήνες θα είναι έτοιμο.

Επίσης ξανα ηχογραφήσαμε τα Prison και Overspeed από το The witch’s pact και θα είναι διαθέσιμα στις σελίδες μας στο internet για δωρεάν κατέβασμα όταν το νέο album θα είναι έτοιμο.

– Θέλω να μας πείς με λίγα λόγια , τι αντιπροσωπεύετε με τη μουσική σας και σε τι αναφέρεστε στους στίχους σας;

Με την μουσική μας αντιπροσωπεύουμε μόνο τους εαυτούς μας. Η μουσική είναι τέχνη και η τέχνη αντιπροσωπεύει το δημιουργό της. Τώρα το ότι υπάρχουν άνθρωποι που ανταποκρίνονται στα τραγούδια μας και τους εκφράζουν, αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Οί στίχοι των κομματιών καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο θεματολογίας. Από κοινωνικές συγκρούσεις και προβληματισμούς μέχρι νυχτερινές ιστορίες, drugs και sex.
Επίσης πάντα υπάρχουν κάποια τραγούδια με υπερφυσικό θέμα, π.χ. ο θάνατος κάνει τη βόλτα του σε κάθε μας album..

– Έχετε συμμετάσχει σε πολλά live. Πες μας ένα στο οποίο το ευχαριστήθηκες με την ‘ψυχή’ σου που λένε και διασκεδάσατε και το κοινό σας ανάλογα;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο συγκεκριμένο. Σίγουρα μας αρέσει περισσότερο όταν το κοινό κάνει φασαρία. Σε metal live πάς για να περάσεις καλά και να εκτονώσεις την ενέργεια σου μαζί με την μπάντα που παίζει, όχι για να είσαι στατικός. Anyway, σε εμάς γίνεται συνήθως πανικός οπότε δεν έχω παράπονο.

– Είχατε κάποια διεθνή παρουσία ή έστω παρουσίαση στο παρελθόν;

Ναι ειδικά μετά την κυκλοφορία του Hybris είχαμε αρκετές παρουσιάσεις μέσω διαδυκτίου, ραδιοφώνου και περιοδικών σε όλες τις γωνιές του πλανήτη.

– Ποιές είναι οι επιρροές σας και ποιά η αγαπημένη σου μπάντα;

Οι επιρροές μας είναι καθαρά rock και metal, αλλά από εκεί και πέρα ο καθένας έχει τις δικές του. Για αυτό και όταν ακούς τα κομμάτια μας δεν μπορείς να πεις ότι σου θυμίζουν μόνο κάτι συγκεκριμένο. Οι αγαπημένες μου μπάντες είναι οι Sabbath, οι Maiden και οι Priest.

– Πως βλέπεις την Ελληνική σκηνή γενικότερα και ποιο το μέλλον που οραματίζεσαι;

Την ελληνική σκηνή δεν την βλέπω καλά και δεν φταίνε τα συγκροτήματα για αυτό. Μπάντες που παίζουμε μαζί ή που ακούω στο internet, έχουν πολύ καλό επίπεδο και παίζουν γ..ώ τις μουσικές, ισάξια με οποιαδήποτε ευρωπαική ή αμερικάνικη μπάντα. Δεν υπάρχουν όμως πολλοί σοβαροί χώροι για live και όπου υπάρχουν βλέπουν τα συγκροτήματα ως μέσο εισροής χρημάτων, πράγμα απαράδεκτο για underground επίπεδο. Ακόμα οι εγχώριες δισκογραφικές επιλογές είναι ουσιαστικά μηδαμινές.

Με λίγα λόγια αν παίζεις metal και είσαι στην Ελλάδα μόνο η τύχη σε σώζει. Αν δεν υπήρχε το internet κανείς στον κόσμο δεν θα ήξερε για ελληνικές μπάντες, πλήν ένα – δύο ονομάτων ίσως. Ελπίζω στο μέλλον να είναι πιο εύκολο για κάποιον να μπορεί να ακουστεί η δουλεία του, αν είναι άξια λόγου.

– Κάτι πήρε το αυτί μου για ένα επερχόμενο live.Πες μας γιαυτό και τι περιμένεις απο το κοινό που θα σας παρακολουθήσει;

Θα γίνει στο Rainbow rock bar, στο Γκάζι, την Τετάρτη 23 Μαρτίου, στις 10 το βράδυ και θα έχει ελεύθερη είσοδο. Θα παίξουμε για πρώτη φορά κομμάτια από το νέο album που γράφουμε, καθώς και μερικά παλιά και μερικές διασκευές. Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Godsleep.
Απο το κοινό περιμένουμε να μας δώσει την ενέργειά του και να περάσει καλά. Εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα γίνει χαμός…

Περιμένουμε να σας δούμε όλους εκεί!!

– Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και ελπίζω να έχω την ευκαιρία να σας δω ζωντανά!

Original post date: March 12, 2011

Link: http://www.rockoverdose.gr/news_details.php?id=2385